Kanske världens säkraste transport för häst?

Säkerhet för dig och din häst

Marknaden för hästtransporter i Sverige är stor och det finns en stor variation av märken och modeller, alla med olika klasser på komfort men framförallt säkerhet.
Det primära när du ska byta eller köpa ny transport borde vara säkerheten för dig och din häst. Ifor Williams har detta som grund för alla sina hästtransporter.

Syrafast aluminiumgolv som är korrugerad för extra styrka. Det finns ingen risk att hästarna trampar igenom detta golv!

Hur kan  en hästtransport vara säker för dig då?

Ifor Williams konstruktion är kallgalvad med ett syrafast aluminium golv.
Taket är konstruerat av glasfiber och håller ihop konstruktionen med nitar som håller en styrka på hela 7 ton!  Alla Ifor Willams hästtransporter är utrustade med dubbla tvärgående profiler samt en längsgående som även är fäst från golv till tak i mitten av transporten extra skydd ifall transporten skulle välta. Denna konstruktion fungerar på samma sätt som en störtbåge i en rallybil.

Kulhandsken

Kulhandsken är av märket Knott och är helgjuten. En vanlig pressad plåthandske kan med tiden börja lida av utmattning. Detta gör att det skapas ett spel mellan handske och kulan. Detta är obekvämt och dåligt för både bil och häst samt så ökar risken för att hästtransporten lossnar från bilen. Våra helgjutna kulhandskar eliminerar risken inte att göra detta.

Du kan även låsa handsken när transporten sitter på bilen alternativt låsa den så att det inte går att häkta på den på en dragkula.

Parabolisk bladfjädring som gör att släpet ligger extremt bra på vägen och höjer komforten för din häst

Parabolisk bladfjädring

Fjädringen på transporterna gör att axlarna hålls upp individuellt vid ojämnheter i vägen. Hjulen trillar således inte ner i hålor / ojämnheter som skapar obalans. Detta tillsammans med de stela axlarna skapar god komfort för både dig och din häst, samtidigt som det sliter mindre på din bil. Med en Ifor Williams hästtransport så känns det som man svävar fram!

Hjullager

Marknadens största och kraftigaste hjullager som håller otroligt länge. Risken för att något av dina hjul låser sig på grund av lagret är extremt liten. Dessa lager är överdimensionerade för hästtransporter då de är av exakt samma typ som på de stora entreprenad släpen.

Marknadens största hjullager

Extra säkerhet

Vi på FA-Trailer kan erbjuda extra tillbehör till din hästtranspprt som ökar säkerheten ytterligare!

Kameror

Vill du ha extra koll på dina hästar och din omgivning så kan vi montera kameror i form av TrailerCam 5d från Luda Farm. Med detta systemet så kan du ha 4 kameror anslutna till din skärm i bilen. På så sätt kan du ha kameraövervakning för hästarna, men även kameror för att se runt om släpet. Detta är mycket tacksamt när man är på trånga platser där det cirkulerar många djur och människor.

Däcktryck

Trycket i dina däck är viktigt av många anledningar, inte minns för din och din hästs säkerhet. Vi kan montera däcktrycksövervakningssystemet TPMS.
Med detta systemet håller du lätt koll på trycket i dina däck och kan då åtgärda problem innan olyckan sker.

Om olyckan är framme

Våren 2019 så voltade en bil med en Ifor Williams hästtransport i Norge.
Tack vara den robusta konstruktionen och Ifor Williams höga säkerhetstänk så klarade sig ponnyn i detta fallet oskadd och kunde lätt ledas ur transporten.

HBX olycka FA-Trailer

Olycka i Norge där hästen klarat sig oskadd efter en olycka där transporten vält.

Bilderna talar för sig självt. Transporten är i princip intakt efter att den vält på motorvägen. Ett exempel på just hur säker en Ifor Williams hästtransport är.

Exempel på andra transporter som varit involverade i olyckor

Skillnaden är tydlig… Eller hur?

Med facit i hand

Prata med oss på FA-Trailer ifall du vill ha världens kanske säkraste hästtransport!

Ifor_Williams_FA-Trailer