Exklusivt samarbete gör bra bilar ännu bättre

Med en snabb och smidig installation från oss på FA-Security skyddar du dig och din häst mot en potentiell brand. Vilket nu kan installeras i en C eller B-kortsbil som du äger eller vid köp av en ny från oss. Därför tack vare vårat sammarbete med Fogmaker så kan vi nu erbjuda er även större säkerhet när ni är ute på vägarna.

Fogmaker bekämpar alla delar i eldtriangeln genom att sänka temperaturen i motorrummet med vattendimma som även stryper elden på syre. Sedan lägger sig tack vare ett skumtillägg som lägger sig i en hinna över bränslet till elden så kan elden inte återantändas.

Fogmaker brandskydd är ett professionellt och pålitligt system. Ett brandbekämpande system med högtrycks vattendimma för motorrum eller andra stängda områden.

Vattendimma med högt tryck har utmärkt kylprestanda och syre förskjutning. Eftersom 1 liter vatten omvandlas till 1700 liter vattendimma kan en liten vattentank utvecklas tillräckligt stor mängd dimma för att bekämpa även större motorbränder.

Kyleffekten med hjälp av vattendimma är enastående med en temperaturförlust på cirka 700°C inom 10 sekunder. En minskning av syrehalten inträffar också på grund av att vattenångan expanderar när vatten förångas. En liten mängd skumtillsats  förhindrar att kol-ångångor antänds igen.