Hästlastbil Iveco Faxe L & Faxe XL med Totalvikt 5 ton respektive 7.2 ton.

Lastvikt ca 1540-2350kg beroende på utförande.

Euro 6 diesel med 180 – 220 hästkrafter beroende på tillval.

Letar du efter nått större än våra B-korts lastbilar? Detta en hästlastbil för dig med C1 eller C-Körkort som söker det lilla extra. Nytt chassi och ny häst-del, vår Faxe L finns med stuteriinredning för 2 hästar eller vår Faxe XL med plats för 3 hästar generös bo-del.

Alltid med svensksålt chassi och svenska garantier (3 års extra försäkring utöver Ivecos orginalgaranti). En lyxig hästlastbil med allt som man kan önska sig med högsta kvalitet på materialval och funktioner.

Utrustade med tex automatisk klimatanläggning, Luftfjädring, Farthållare, Blåtandshandsfree Stereo Fjädrande förarstol, 3 sits förarhytt med skinnklädsel, Backkamera samt kamera i häst-del, Dieselvärmare och dragkrok som får dra 3400kg

Visa FAXE L
VISA FAXE XL

Eftersom vi brinner för säkerhet och kvalitet så insåg vi att det fanns ett behov på marknaden efter riktigt bra hästlastbilar med mer lastvikt än traditionella B-korts lastbilar. Därför bestämde vi oss för att med vårt nya märke Faxe utveckla C1 lastbilar för att dom som vill kunna lasta ordentligt skulle kunna få med sig allt dom behöver. Med en lastvikt på 1540kg på våran Faxe L och hela 2350kg på våran Faxe XL så kan du bekvämt lasta hästar packning och passagerare i dessa bilar. Har du inget C1 körkort? inga problem! vi hjälper dig ta körkortet genom att bjuda på kostnaden av körkortet vid köp av en Faxe bil (upp till ett värde av 12 500:-) till valfri trafikskola nära dig. Utöver Ivecos original försäkring så bjuder vi på ytterligare 3 år tilläggsförsäkring via via Autoconcept så att du kan känna dig trygg med din nya Faxe under lång tid.