Faxe L är en hästlastbil som är något större än en B-korts bil men med mycket högre lastvikt. Önskar du en rejäl stuteri version med plats för 2 hästar, 3 sittplatser inklusive förare samt en enklare bo-del med plats för 3 personer och med minst 1540kg lastvikt (förare 75 kg och 90% i tankarna är medräknade i egenvikten?

Om svaret på frågan är ja, då är detta bilen för dig !

Exklusiv skinnklädsel och bra materialval präglar denna bilen, allt för att du och din häst skall få en toppen upplevelse och kan vara trygg i att du får med dig hästar, packning och passagerare lagligt. En rejäl vatten tank finns också inbyggd så att du alltid har vatten till din häst och Micro är standard i bo-delen. Du kan lätt koppla in fast el via det inbyggda el-uttaget och vill du ha element eller mindre kyl installerat så går detta självklart att lösa.

Sadelkammaren är utrustad med skåp och jalusi så att dina saker slipper damm och smuts samt så finner du gott om plats för sadlar och träns ! Smidiga skjutdörrar mellan sadelkammare och häst delen gör att utrymmet utnyttjas maximalt och tack vare den välplanerade ledbelysningen kan du vara trygg i att lasta och transportera även i den mörkaste vinter.

Ett stort problem idag med B-korts bilar är just lastvikten, och många riskerar både böter och körkort genom att köra med överlast i bilar som de inte är anpassade för. För en större säkerhet på våra vägar för dig och andra trafikanter är det viktigt att du själv kontrollerar hur mycket din bil faktiskt väger och hur mycket du faktiskt får lasta i din bil så att du vet om att du kör både tryggt och lagligt.