PATENTERAD SÄKERHET, HÖG LASTVIKT OCH 4-HJULSDRIFT

Svenska Clear Round presenterar en serie nya hästlastbilar för B-körkort som verkligen sätter hästen och ägaren i centrum. En genomtänkt hästlastbil med patenterad kvalitet och material från flygindustrin.

– När man synar en Clear Round hästlastbil märker man snart hur varje detalj är uttänkt för att skapa en bra miljö för både hästar och ägare, säger Conny Ekman, grundare till Clear Round.

 från 1 360 kg lastvikt i den lättaste modellen
– 4-hjulsdrift som tillval.
– Patenterad säkerhetsbom, fälls ner automatiskt av hästens vikt.
– Unik säkerhetsvägg som skyddar hästens rygg vid krock.
– Rullstark kaross byggd med material från flygindustrin.
– 5 års fabriksgaranti
– 10 års karossgaranti

Tre klasser som utmärker sig
Hästlastbilen kommer i tre modeller: Ultralätt, Meeting och Stuteri. Med priser från 599 000 kronor exklusive moms. Du väljer själv vilket fabrikat du vill ha som chassi; Peugeot eller Renault (självklart bygger vi enbart på nya bilar med rätt karosserikod avsett för djurtransport!)

Hela 5 års fabriksgaranti ingår utan några milrestriktioner och10 års karossgaranti. En överskådlig tillvalslista gör att du med lätthet kan se vilken specifikation som passar just dig.

Upp till 1 360 kg lastvikt i den lättaste modellen Ultralätt. 4-hjulsdrift finns som tillval om man väljer Peugeot som chassi.

Hemligheten bakom Sveriges bästa lastvikt kommer från flyget. Golv, väggar och tak är tillverkade i fiberkomposit från flygindustrin. Vilket ger drastiskt förbättrad stabilitet, hållbarhet och säkerhet. Dessutom med kraftigt lägre vikt än konventionella lösningar, utan att för den skull tumma på slutresultatet.

Med hela 240 cm takhöjd och en av de största spiltlängderna på marknaden så finns det plats för även de största hästarna. Den extra stora luckan över rampen underlättar också i och urlastningen avsevärt.

– I min familj har vi funderat på att köpa hästlastbil i 40 år. Men det har aldrig funnits en modell med tillräcklig säkerhetsaspekt för hästen. Och där vi bor behöver man 4-hjulsdrift. Fram tills nu har det inte funnits någon hästlastbil som uppfyllt våra krav, berättar Conny Ekman, grundare till Clear Round.

PATENTERAD SÄKERHETSBOM (PANIC RELEASE BAR, PRB)

I Stuteri-modellen är bogstödet en patenterad säkerhetsbom. Om hästen stegrar sig och lägger frambenen över bommen släpper den i ena änden. Om säkerhetsbommen har blivit utlöst trycker du enkelt tillbaka den underifrån, inga verktyg eller skruvande behövs. Säkerhetsbommen är unik, du hittar den enbart i en hästlastbil från Clear Round. Kontakta oss för att få mer information.

STOR INGÅNG OCH LUCKA FÖR HUVUDET

En rejält tilltagen ramp gör det lätt att leda in hästen. Lägg märke till den väl tilltagna luckan för hästens huvud. Det gör att hästen inte behöver backa bakåt innan den går ut. Smart, tycker vi. Hästen håller med.

FLYTTBAR MELLANVÄGG

Mellanväggen är enkel att ställa in för att skapa större eller mindre utrymme efter hästens behov.

SADELKAMMARE MED NEDFÄLLBAR BÄDD

I modellen Meeting finns möjlighet till övernattning, för dig som är kortare än 198 cm.

UNIK SÄKERHETSHYLLA SOM SKYDDAR HÄSTENS RYGG VID KROCK (SAFE BACK LANDING, SBL)

Vid en krock komprimeras hästen nedåt, vilket ofta skapar svåra frakturer i hästens ländrygg. I Clear Rounds bilar finns därför en förstärkt vägg mellan hästdel och bildel, med en unik säkerhetshylla som motverkar kompression och därmed skyddar hästens rygg vid en krock.

LÄTT RAMP TACK VARE MATERIAL FRÅN FLYGINDUSTRIN

Rampen är förvånansvärt lätt att lyfta upp. Du kan sticka in en fot och lyfta upp den utan ansträngning. Du måste prova för att tro det.

KRAFTFULLT FODERBORD I ROSTFRITT MATERIAL

Robust och rejält. Det är så man känner igen en Clear Round.

KRAFTIGT, BRODDSÄKERT GOLV OCH TRAMPSÄKRA HJULHUS

Allt rejält tilltaget i Clear Round hästlastbilar. Det här hjulhuset tål det mesta, inklätt med ett massivt material som är hela 5 cm tjockt. Ovanför det ser du den patenterade säkerhetsbommen i modellen Stuteri. Bakom den: en löstagbar krubba. Golv, väggar och tak är tillverkat med material och teknik från flygindustrin. Det finns inget organiskt material som kan ta upp fukt. På golvet ligger en tjock, broddsäker, hellimmad golvmatta.

Finnvedens Lastvagnar AB