Nytt sortiment i jakten på perfektion

I vår jakt på de perfekta hästtransporterna expanderar vi till flera märken. Men nu till den intressanta nyheten! Vi börjar från och med nu att sälja Fautras hästtransporter vilket om ni är intresserad hittar ni här nedanför med gott om information och bilder men vill ni veta mer är det bara att höra av sig eller komma förbi och känna och prova dom på plats. 

Detta är inte den enda nyheten som kommer men resten får ny tyvärr vänta liiite till för bara men oroa er inte. det är inte så långt kvar nu!

För er som är på jakt efter en Ifor Williams hästtransport har vi några kvar hemma och därför kommer informationen om dessa transporter ligga kvar uppe på sidan tills dom är sålda. Så är du på jakt efter en Ifor Williams transport så passa på att höra av dig till oss.

Kunnig rådgivning

Hos Fa-Trailer kan vi släp, och speciellt hästtransporter. När du kommer till oss så kan du lita på att du får bra rådgivning för just din situation. Vi kan vikter körkort och hästar vilket gör att vi kan guida dig genom denna djungel av olika hästtransporter. Vi känner oss stolta i våran kundsupport och gläder oss över att höra tillbaka från kunder långt efter att dom har köpt Hästtransport av oss och fortfarande är lika nöjda. Här är du alltid välkommen oavsett om du köpt transport ska köpa eller bara har frågor. Vi är alltid glada att svara på frågor och prata hästtransport. Så välkomna hit till Fa-Trailer, vi hoppas att du kommer bli vår nästa nöjda kund!

Ta dig en titt på våra släp här nedanför och tveka inte på att kontakt oss om du har några frågor.


För att vara säke
r på att du får dra ett specifikt släp med din bil och din körkortsbehörighet så kan du använda släpvagnskalkylatorn.

Prislistor Fautras

Detta är Fautras

  • Två dörrar fungerar som infångare
  • Hästen slipper rampen och dess huvud är redan långt in i hästsläpet då den ska kliva på
  • Luftigt utrymme i en stadig konstruktion gör att det inte skakar, låter och rör sig då hästen kliver på
  • Lugn och stadig miljö med god ventilation ger hästen en trevlig resa som den minns till nästa gång det är dags att åka

Erfarenheter har utformat Fautras hästtransporter till de kraftfulla och pålitliga slitvargar som de är idag. Ett hästsläp som skördar priser för smarta och säkra lösningar som är helt unika. Till exempel AID SYSTEM där du öppnar och stänger bakom hästen framifrån. Ventilationen med intag fram och reglering baktill. Mellanväggar i starka FAUTRAS TECH som tål tuffa tag och ändå flexar när hästen rör sig och går att ställa för att passa dina hästar. Du kanske har en häst som klättrar, kör föl och vill ha stuterimodell eller lasta diagonalt baklänges.

Fautras lämnar Livstidsgaranti på golvskivan. Den är gjord i polyetylen och har en livstid på 400 år- i saltvatten. Garantin på chassit är hela åtta år och du har så klart tre års fabriksgaranti. Genom att bygga hästsläp i stål och glasfiber, utan inslag av trä och minimala inslag av aluminium, blir de avsevärt mer långlivade och robusta än andra hästtransporter. Att använda tjockare och kraftfullare material än vad som krävs i vardagen borgar för att en Fautras tål hårda tag. Vi har de säkraste, mest kraftfulla hästsläpen på marknaden.

Att transportera hästar på ett säkert och sunt sätt är kärnvärdet i Fautras hästtransporter. Fautras är konstruerade av människor som har ett liv av erfarenhet av hästar. Detta tillsammans med innovationsvilja har gett Fautras unika lösningar. Enkla handgrepp och minimalt med sprintar, handtag och andra moment. Alla dörrar har smarta lösningar så de stannar kvar öppna och inte åker/blåser igen. Samtliga Fautras hästsläp har Step up eller step in, vilket betyder att det inte finns någon ramp eller läm.

I Fautras hästtransporter går/kliver hästen in och du slipper lyfta en ofta smutsig och tung ramp och överlucka. Den klaraste fördelen med detta är att lastning och lossning går lugnt och säkert till då det är onaturligt för djur att kliva på en ramp. Fautras hästtransporter är byggda med lågt insteg och vi använder oss av dörrar bak med containerstängning. I vissa modeller kan du välja till en ramp. Vi har en mycket god patenterad lösning för ventilation med luftintag fram och justerbara överluckor i bakdörrarna, vilket säkerställer god luftgenomströmning utan drag på hästen och du själv väljer hur mycket luft som ska flöda genom släpet. Fautras hästtransporter är utprovade och godkända för hastigheter upp till 140km/h. För att klara denna prövning krävs förstklassiga vägegenskaper som hela Fautras modellprogram har.

Som standardutrustning har Fautras ordentliga sparkskydd, reservhjul, innerbelysning, madrasseringar, öppningsbara fönster, stödhjul mm: Det mesta som kan behövas är med i våra hästsläp från början men det finns en uppsjö av tillval för att få en Fautras som passar just dina behov.